“Децата са любов! Те осмислят живота. Това каза Диана

...
  “Децата са любов! Те осмислят живота. Това каза Диана
Коментари Харесай

Диана Винева: Децата са смисълът на живота

 

“Децата са обич! Те осмислят живота ”. Това сподели Диана Винева от Димитровград, която откровено има вяра и с неспокойствие чака да прегърне своя рожба. Чаровната дама и мъжът й са една от двете двойки, които получиха шанса за безвъзмездна инвитро процедура, откакто през вчерашния ден бе изтеглено нейното име и това на брачна половинка й от жребия в Областна администрация - Хасково. Кампанията, на която се събраха 8600 лева, бе проведена от губернатора Станислав Дечев, а фондация " Искам бебе " поддържа благородната идея.

Диана към този момент е майка. Тя има щерка на 20 години - Валентина, а съкровената й фантазия е да даде втори живот. С мъжа до нея Владимир Димитров са от 4 години дружно. От предходната година към този момент са семейство и се надяват скоро то да се усили с още един член. Съпругът й също има една щерка на 19 години - Анита. И двете девойки към този момент си показват пъстрата стая на дребното си братче или сестриче. “Валя в никакъв случай не е била егоистично дете. Винаги ми е казвала, че желае да има брат или сестра. Тя е доста разчувствана, откакто разбра положителната вест ”.

Владимир и Диана към този момент имат зад тила си едно инвитро през декември 2017-а, само че за жалост опитът бил несполучлив. Тогава средствата били отпуснати от държавния фонд. Двойката преди да се реши на процедура се опитвала и чакала с неспокойствие всеки месец хубавата вест за бебе. “Владо постоянно разчувствуван очакваше всеки месец да разбере дали се е получило. Родих щерка си на 22 години. Никога не съм мислила, че може да има проблем след години да забременея още веднъж. Смятам, че по тази тематика би трябвало да се приказва. Когато човек споделя за проблемите си, той вижда и нa другите от какво естество са. Важно е да се дискутира тази тематика. Не знам за какво хората се тормозят “, споделя Диана.

“Според мен би трябвало да се приказва, да се търсят решения. Семействата не би трябвало да се отхвърлят при няколко несполучливи опита. Има двойки, които 23 години не са могли да имат дете, само че по-късно ориста ги подарява с рожба. За страдание, откогато се заинтересувах от тази тематика, виждам и какъв брой грозни мнения има в мрежата. Някои пишат, че тези деца са ГМО. Не считам, че е по този начин. Децата са плод на любовта - да създадеш, да оставиш нещо след  себе си! ”, продължава още тя.

Диана е на мнение, че не би трябвало просто да се ражда, а е значимо и тези деца да се възпитават. “Аз доста се гордея с щерка си! Според мен няма неприятни деца, има неприятни родители. Важно е децата да се възпитават и в българския дух. Аз съм патриот и не считам да напущам родината си ”, разяснява още Винева.

Диана е съумяла да съчетае родителските задължения със студентския живот и постоянно е отделяла нужното внимание на Валентина, с цел да пораства пълноценно. Завършила е в УНСС - София “Счетоводство и надзор ” и “Икономика на труда ”. Владимир се е дипломирал от Националната спортна академия като треньор по битка с педагогичен профил. Валентина е тръгнала по стъпките на дядо си и вуйчо си и учи в Университета по архитектура, строителство и геодезия. Избрала си е специалността “Строителство на здания и уреди ”. Цялото семейство е доста разгорещено от радостната вест и се надява скоро семейството да се усили и домът им да се огласи от бебешки рев.

Владо мечтае за правоприемник, а Диана за дребна принцеса, а в случай че може и да са близнаци, щастието им ще бъде още по-голямо.

Силната дама има вяра, че процедурата ще бъде сполучлива. Продължава да подтиква двойките да приказват повече за казуса, да търсят решения, да не остават без деца. “Децата са смисълът на живота, а животът е битка във всяко едно отношение! Човек не би трябвало да се отхвърля от желанието си да има деца ”, поучава още Диана.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР